Kako poteka načrtovanje profesionalne kuhinje?

Pajntar

Sanje vsakega profesionalnega kuharja predstavlja vrhunska celostna izvedba popolne kuhinje na ključ. V podjetju Pajntar smo veseli in ponosni, da smo te sanje tudi dejansko sposobni uresničiti in s svojimi rešitvami in storitvami zadovoljiti tudi najbolj zahtevne kuharje. Na podlagi dolgoletnih izkušenj s področja profesionalnega kuhanja ter tehničnega področja servisa in montaže s skupnimi močmi ustvarjamo intuitivne rešitve za kuhinje, v katerih užitek vseh čutov ob kuhanju doživljajo tudi najbolj priznani kuharji.

Prva izbira vsakega profesionalnega kuharja je vrhusko zasnovana kuhinja na ključ, ki poenostavi procese priprave in shranjevanja hrane ter nenazadnje pripomore k večjemu dobičku.

Osnove načrtovanja profesionalne kuhinje

Se vam zdi, da je načrtovanje profesionalne kuhinje izredno zapleten in dolgotrajen proces? Ni nujno. Z nekaj pomembnimi koraki in našo podporo je lahko zasnova vaše idealne kuhinje nadvse preprosta.

Pomembnost predpriprave pri načrtovanju kuhinje

Tako kot pri samem vrhunskem kuhanju, je tudi pri zasnovi in načrtovanju profesionalne kuhinje potrebna dobra predpriprava. Z našimi strankami se tako radi dogovorimo za sestanek, kjer si najprej ogledamo prostor ter pogovorimo o željah in pričakovanjih. Kakšne so njihove ideje in vizija? Kako poteka delo ter kako se po prostoru giblje celotna ekipa? Ter nadvse pomembno – kakšna vrsta hrane se bo pripravljala v profesionalni kuhinji? Gre za ocvrto hrano, gurmanski “slow food” meni ali pripravo specialitet z žara? Vse to so neprecenljive informacije, ki nam pomagajo pri misiji sanjska profesionalna kuhinja.

Načrtovanja profesionalne kuhinje se lotevamo nadvse celostno. Hitrost, ažurnost in medsebojno sodelovanje pa sta nam pri delu ključna. Pri načrtovanju profesionalne kuhinje skrbno prisluhnemo in upoštevamo želje stranke. Hkrati pa na podlagi svojega znanja in izkušenj podamo strokovno mnenje ter svetujemo, kakšna postavitev bi bila za dani prostor najbolj optimalna. Glede na to, da je varnost hrane v živilskih obratih ključnega pomena, temu namenimo še posebaj veliko pozornosti.

HACCP smernice

Pri samem načrtovanju profesionalne kuhinje tako upoštevamo HACCP smernice. Po zahtevah HACCP sistema moramo vso hrano v gostinskih obratih za pripravo hrane termično obdelati s temperaturami, višjimi od 60 °C. Kemo-termična obdelava osnovnih surovin je po mnenju strokovnjakov izrednega pomena za varnost živil. Pri tem je ključno profesionalno kuhinjo načrtovati tako, da je ločena na čisti in umazan del kuhinje. Umazan del se nikdar ne sme križati s čistim delom kuhinje, kar je potrebno načrtovati vnaprej. 

Zakaj je ergonomija pomembna?

Ergonomijav svojem bistvu združuje človeka, njegove potrebe in želje. Da bi se ljudje na svojem delovnem mestu dobro počutili, je potrebno pohištvo skrbno prilagoditi njihovim željam in potrebam. Pomen ergonomije je izrednega pomena sploh v profesionalnih kuhinjah. Načela ergonomije nam namreč pomagajo reševati vprašanja kot so: Kako doseči čim lažjo in optimalno pripravo jedi s čim manj hoje? Kako pospešiti procese in povečati efektivnost zaposlenih?

Nekaj je gotovo: premišljena in vrhunsko zasnovana profesionalna kuhinja neposredno prispeva k učinkovitostivaše restavracije, hotela ali catering storitve. Če boste pri načrtovanju kuhinje upoštevali ergonomsko oblikovanje kuhinje, bo to imelo direkten vpliv na efektivnost osebja in donosnost vaše kuhinje. S preudarno izbiro vrhunskih aparatov in premišljeno razporeditvijo delovnih con v kuhinji lahko namreč učinkovito poskrbimo za prihranek časa in energije.

Tako z upoštevanjem HACCP zahtev kot načeli ergonomskega oblikovanja z optimalno postavitvijo profesionalne kuhinje in izvrstnim izborom elementov poskrbimo za optimizacijo procesov, najboljšo možno produktivnost osebja v kuhinji in seveda doseganje vseh higienskih standardov.

Vrhunska učinkovitost s Cook & Chill

Dobro načrtovana profesionalna kuhinja vam lahko omogoči, da brez napora poenostavite svoje procese in delo. Da, vaše želje so lahko uslišane! Vse skupaj je zares mogoče narediti veliko enostavnejše, učinkovitejše in bolj donosno.

Prihranite denar, pridobite prostor, izboljšajte učinkovitost in zmanjšajte stres. Predvsem pa si zagotovite nemoteno izkušnjo kuhanja! Kako? Z revulucionarnim sistemom SkyLine Cook & Chill.

Gre izjemen sistem, ki povezuje kuhinjske aparate za optimizacijo delovnih procesov. Od priprave hrane do kuhanja, hitrega ohlajevanja, shranjevanja in serviranja. Sistem SkyLine Cook & Chill poenostavi, pohitri in izboljša kakovost jedi. Pametna komunikacija med konvektomatom in hitrim ohlajevalnikom pa ustvarja nov nivo kreiranja jedi.

Se sliši kot pravljica za lahko noč? Pa ni! Sistem SkyLine Cook and Chill je ustvarjen za to, da vam olajša delo! Omogoča vam kakovostno obdelavo hrane s kuhanjem, ki mu sledi hitro hlajenje. Njegov namen je v varnem konzerviranju hrane za nadaljnjo porabo, ki kasneje lahko ali pa tudi ne vključuje ponovno pogrevanje.

V praksi vas zjutraj, ko prispete v kuhinjo, čaka že predogreta pečica. V procesu kuhanja se lahko osredotočite na druge stvari, medtem ko pečica sama komunicira hitremu ohlajevalniku, kdaj naj se začne ohlajati, in obratno. Pametni sistem vam omogoča prihranek časa, energije in denarja ter razbremeni osebje v kuhinji. Ključna prednost je v učinkovitosti in kakovosti procesa priprave hrane.

Vizualizacija prostora s 3D izrisom kuhinje

Pajntar

Vizualizacija je v procesu načrtovanja profesionalne kuhinje izjemnega pomena. Že v prvi ponudbi tako za našo stranko oblikujemo 3D model, ki pomaga pri čim boljši vizualizaciji projekta v prostoru. Pri pripravi 3D modela in na podlagi vseh izraženih želja se izbere potrebne aparate ter izriše predlog kuhinje. S preudarno izbiro vrhunskih aparatov in premišljeno razporeditvijo delovnih con v kuhinji poskrbimo za prihranek časa in energije, zato se temu res posvetimo in skrbno načrtujemo vsak detajl. Pri načrtovanju svoje idealne kuhinje lahko izberete moč, natančnost in zmogljivost ene od treh linij profesionalnih kuhinj Electrolux Professional – model XP, Thermaline in Molteni. 

Po izdelanemu 3D modelu sledijo nadaljna usklajevanja. Prvotni 3D model se tako skupaj s stranko popravlja, spreminja in dopolnjuje – po potrebi se zamenjajo izbrani aparati, spremeni organizacija prostora in tako dalje. Ko je stranka v popolnosti zadovoljna in je narejen končni 3D model, se v podjetju Pajntar lotimo izdelave.

Kaj pa financiranje profesionalne kuhinje?

Pri misiji “sanjska profesionalna kuhinja” vam lahko poleg strokovnega svetovanja, načrtovanja in izvedbe pomagamo tudi s finančno konstrukcijo in uredimo financiranje. Na lastno pest je včasih skoraj nemogoče dobiti kredit, v okviru leasinga in poslovnega najema opreme pa je vse veliko bolj enostavno. Vi si zamislite svojo idealno profesionalno kuhinjo na ključ, pri podjetju Pajntar pa za vas uredimo financiranje.

Zaključek

Zadovoljstvo šteje največ! Naše zadovoljne strankeso naše najboljše priporočilo in popotnica za naprej. Bojan in Anja, lastnika in so-ustvarjalca čudovite Bovške kuhn’ce, ki z naravnimi sestavinami ter okusnimi in barvitimi jedmi mami obiskovalce Bovca, sta bila navdušena nad kakovostjo izvedbe.

Pajntar

Vrednote, ki jih v podjetju PAJNTAR vestno zasledujemo so doslednost, zanesljivost, odgovornost in natančnost. Ne pomagamo vam le pri zasnovi kuhinje temveč poskrbimo tudi za profesionalni servis in vzdrževanje na območju celotne Slovenije.