Tako pravilno izberete pralni stroj v pralnicah

Pajntar

Si predstavljate, da vas v hotelski sobi pričakajo zamaščene rjuhe? Ali pa, da vas zdravnik v ambulanti sprejme s popackano belo uniformo? Nikakor, kajne? Zato sta doseganje visokih higienskih standardov in izbira pralnega stroja v pralnicah bistvenega pomena.

Za zagotavljanje doslednih in visoko kakovostnih storitev pranja v pralnicah je potrebno dosegati standarde HACCP.

HACCP in pralnice

HACCP v angleščini predstavlja kratico za Hazard Analysis Critical Control Point. Pomeni analizo tveganja in ugotavljanja kritičnih kontrolnih točk. Drži, da je bila ta mednarodna metoda ustvarjena za zagotavljanje varnosti prehrane, a vedno bolj je uporabljena tudi v neživilskih panogah. Med njih prištevamo tudi pralnice in njihove postopke pranja. Smernice HACCP analizirajo in nadzorujejo nevarnosti, ki bi lahko vplivale na raven kakovosti in varnosti pri ravnanju s perilom. HACCP zahteva načrt, ki predstavlja dokument, ki temelji na načelih HACCP, sistem, ki določa izvedbo zastavljenega načrta ter ekipo – skupino ljudi, ki je odgovorna za skladnost z delovanjem.

Izbira pralnega stroja v pralnicah – kaj je pomembno?

Pajntar

Pri nakupu pralnega stroja moramo biti pozorni ne le na porabo energije, pač pa tudi na doseganje odlične stopnje higiene in ustrezanje HACCP standardom. V kolikor vaš sedanji pralni stroj temu ne ustreza, vas moramo prijazno opomniti, da ga je potrebno zamenjati. 

Pomembni dejavniki delovanja pralnega stroja so:

  • Cikli pranja: kako so zasnovani in ali lahko dosežejo dovolj visoke temperature za uničenje patogenih mikroorganizmov.
  • Uporaba kemičnih sredstev: ali kemična sredstva uničijo patogene mikroorganizme.
  • Odsesavanje vode: ob koncu pranja se perilo nahaja v topli vodi. Ta spodbuja razmnoževanje bakterij in patogenih mikroorganizmov, zato je pomembno skrajšati čas izpostavljenosti tem pogojem.
  • Temperatura sušenja: hitro doseganje visokih temperatur, ki jih pralni stroj ne vzdržuje dolgo, so najboljša možnost za učinkovito sušenje in nevtralizacijo patogenih mikroorganizmov. To mora pralni stroj doseči tako, da ne poškoduje tkanin.

HACCP v pralnici ureja procese in nadzira aktivnosti, način njihovega izvajanja in uporabljene aparate. Zato je odločitev za nakup pravega pralnega stroja ključnega pomena.

Odlična HACCP rešitev za pralnice – IMESA

Izbira pralnega stroja v pralnicah je v teh časih lahko zelo poenostavljena. Med široko ponudbo pralnih strojev je IMESA eden od najbolj priznanih ponudnikov, ki prihaja iz Italije in preverjeno dosega vse zahevne HACCP standarde. Poleg tega pa navdušuje z najmanjšo možno porabo vode, energije in pralnih sredstev

Odlikujejo ga tudi:

  • izjemna produktivnost,
  • dolgoročni prihranki,
  • ergonomski certifikat,
  • pralni zaslon z lastnimi slikami,
  • samodejno ali ročno doziranje,
  • delovanje z vsemi vrstami kemičnih preparatov,
  • enostavno čiščenje,
  • uporabniku prijazen dozator detergenta.

Zaključek

Ko postavimo skrb za zdravje kot vodilo, higiena in čistoča postaneta pomemben del našega življenja na vsakem koraku. Zato poskrbimo za doseganje najvišje kakovosti pranja in doseganja HACCP standardov. Adijo nečistočam, trdovratnim madežem in neželjenim patogenim mikroorganizmom! 

IMESA s svojimi odličnimi funkcionalnostmi poskrbi za varčevanje, hkrati pa olajša izbiro in iskanje primernih pralnih strojev za naše pralnice, ki ustrezajo HACCP standardom. Tako bodo zadovoljne naše stranke, njihovi uporabniki, nenazadnje pa tudi lastniki in zaposleni v pralnicah. IMESA pralni stroji omogočajo finančne prihranke, hkrati pa poenostavijo čiščenje in so uporabniku prijazni.