Pomivalni stroj Electrolux Professional

Pajntar

Nihče si ne želi okvare pomivalnega stroja, še posebej ne takrat, ko nas čaka vrsta lačnih in žejnih gostov.

Profesionalna kuhinja je mali svet zase. Dogajanje v tem prostoru je vedno izjemno intenzivno. Prepletanje okusov, slastne vonjave, hitra dinamika naročil in poskočno osebje poskrbijo, da minute stečejo hitreje kot ponavadi. V profesionalni kuhinji ni časa za napake.

Naprave v profesionalni kuhinji morajo delovati brezhibno. Nihče si ne želi okvare pomivalnega stroja, še posebej ne takrat, ko nas čaka vrsta lačnih in žejnih gostov. A sodobna kakovostna kuhinjska oprema ima eno krasno lastnost – če mi poskrbimo zanjo, nas le stežka izneveri.

S pravilno uporabo do brezhibnega delovanja

Pajntar

Kako torej skrbeti za pomivalni stroj? 

Profesionalni pomivalni stroj vsak dan pred zaprtjem kuhinje očistimo. Postopek ni zahteven.

  • Pri čiščenju zgornjega roba vrat uporabimo gobico ter milnico iz blagega čistila in tople vode. Rob nato speremo s čisto vodo in obrišemo s suho krpo. 
  • Madeže v notranjosti pomivalnega stroja očistimo z vlažno mehko krpo.
  • Za sijočo zunanjost pomivalnega stroja poskrbimo s čistilom za nerjaveče jeklo.

Redno pregledujemo in čistimo filter. 

  • Odstranimo mehanske delce stekla, hrane, kosti, plastike.
  • Operemo ga z vodo in gobico, posušimo pa s suho krpo.
  • Ko se izrabi, ga zamenjamo.

S pravilnim doziranjem pomivalnega sredstva in izpiralnega sredstva poskrbimo, da v pomivalnem stroju ne pride do penjenja, posoda pa se hitro posuši. Obenem s tem zagotovimo, da v cevko ne zaide zrak.

Pomivalna in izpiralna voda morata biti ogreti na primerno temperaturo. S tem preprečimo razmnoževanje bakterij, za katere je najbolj ugodna temperatura med 20 °C in 60 °C.

  • Pomivalno vodo segrejemo na okoli 60 °C.
  • Temperatura izpiralne vode na 85 °C zagotovi temeljito dezinfekcijo posode.

V skladu z navodili proizvajalca poskrbimo, da je voda pravilno mehčana.

  • Redno zagotavljamo zadostno količino primernega mehčalnega sredstva.
  • V pomivalnem stroju ne sme zmanjkati soli.

Posodo vedno pravilno namestimo v košaro. S tem preprečimo, da voda v njem ne zastaja. Pazimo, da pomivalni stroj ni preobremenjen.

Poleg vsakodnevne nege in vzdrževanja je ključ za brezhibno delovanje pomivalnega stroja redno servisiranje pri pooblaščenem servisu.

Redno čiščenje in servisiranje pomivalnega stroja sta najboljša garancija za njegovo dolgoživost in brezhibno delovanje.

Samočistični program

Je pa pomivalni stroj Electrolux Professional vrhunska naprava tudi s stališča tega, da poskrbi za dobršno mero samočiščenja. Ima samočistilni program, s katerim stroj sam očisti madeže in dezinficira svojo notranjost. Ko ga nehate uporabljati, enostavno pritisnete tipko in stroj bo izvedel proces izpiranja, z izpiralno vodo, ki ima okrog 90 °C pa izvedel samočiščenje in dezinfekcijo. To je dovolj za čiščenje stroja na dnevni ravni, seveda pa ne v primeru večjih nečistoč, ko boste še vedno morali poseči po krpi in čistilu.

Pomivalni stroj Electrolux Professional – prodajni hit, ki je to z razlogom

Kateri pomivalni stroj izbrati? Škoda bi bilo spregledati naš najbolj prodajan model – podpultni profesionalni pomivalni stroj Electrolux Professional NUC3DPP. Ta navdušuje s svojo univerzalnostjo, saj v košari velikosti 500 x 500 mm lahko pomivamo kozarce, belo posodo, lonce in pladnje.

Ta zmogljivi pomivalni stroj iz nerjavečega jekla opere 30 košar na uro, kar znese kar 540 krožnikov. Minimalna temperatura izpiralne vode je 84 °C, to pa zagotavlja brezpogojno higieno. Poskrbljeno je tudi za antibakterijsko zaščito, ki jo nudi avtomatski samočistilni program.

Za kozarce, ki se bleščijo kot sonce in za krožnike, ki so beli kot sneg, ni potrebno veliko. Pomivalni stroj Electrolux Professional NUC3DPP pri nas trenutno lahko kupite po akcijski ceni. Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo svetovali pri nadaljnjem odločanju.

Zaključek

Pomivalni stroj Electrolux Professional je hiter in zanesljiv sodelavec v profesionalni kuhinji. Z rednim čiščenjem in vzdrževanjem poskrbimo, da je njegovo delovanje brezhibno. Upoštevati moramo nekaj enostavnih pravil, nagrajeni pa smo z hitro in učinkovito oprano posodo.