Kako očistiti pečico SkyLine Electrolux?

Pajntar

Srce vsake profesionalne kuhinje so profesionalni aparati. Neprekinjeno delo od jutra do večera in ustvarjanje raznolikih in okusnih jedi ob časovnem pritisku in v zahtevnem okolju kuhinje v hotelu ali restavraciji – to je vsakdanjik chefov, kuharjev in gostinskih delavcev.

Da bi v teh zahtevnih pogojih kreirali vrhunske jedi za svoje goste, je ključno, da si zagotovite kakovostno opremo in ustvarite visoke standarde dela. Eden od pomembnejših elementov, ki olajša in poenostavi delovni proces je zagotovo konvekcijska pečica SkyLine Electrolux (konvektomat). Gre za kombinirano pečico izjemne zmogljivosti, ki slovi po tem, da nudi nekatere najnižje obratovalne stroške na trgu ter izjemno ergonomijo in uporabnost.

Pajntar

Ni pa dovolj samo imeti najboljšo opremo, ki nudi enostavno in intuitivno uporabo ter odlično funkcionalnost. Pomemben del uporabe pečice so tudi vsakodnevni vzdrževalni postopki in zavedanje, kako pečico očistiti, da bo delovala čim bolj učinkovito in bo njen čas delovanja maksimiziran. Ob pravilnem vzdrževanju, servisu in čiščenju jo boste lahko še dolgo brezskrbno in z užitkom uporabljali.

Kakšne so prednosti pečice SkyLine Electrolux?

Profesionalna kombinirana parno konvekcijka pečica je tako kot druga oprema Electrolux Professional priznana in uporabljena med najboljšimi chefi na svetu. Zagotavlja vam visoko produktivnost in s patentiranim Lambda senzorjem tudi izjemno natančnost in nadzor nad kuhanjem.

Glede na to, kateri model pečice SkyLine Electrolux izberete, vam ta omogoča:

  • Model za 6 ali 10 pladnjev gastronomske mere 1/1 z ali brez vgrajenega bojlerja.
  • Sistem OptiFlow, ki nadzoruje kroženje zraka s petimi stopnjami nastavitve hitrosti ventilatorja.
  • Programe po meri, med katerimi so ročni način (kuhanje, kombiniran način, pečenje), EcoDelta način in način čiščenja. Omogočajo vam tudi shranjevanje do 100 lastnih receptov.
  • USB program za shranjevanje HACCP podatkov ter nalaganje programov in nastavitev.
  • Sondo za temperaturo hrane.
  • Dvojno steklo na vratih z LED osvetlitvijo komore.
  • Ergonomsko kljuko vrat za odpiranje s komolcem.
  • Digitalno upravljanje LED.
  • In druge funkcionalnosti, s katerimi je kuhanje užitek.

Ne smemo pa seveda spregledati še ene velike prednosti. V pečico SkyLine Electrolux je vgrajen samočistilni sistem SkyLine s petimi avtomatskimi programi SkyClean. Ta vam omogoča samodejno čiščenje in tudi čiščenje vodnega kamna v bojlerju. Lahko ga tudi programirate po želji. Če načrtujete cikel čiščenja vnaprej, tako lahko zapustite prostor in čiščenje pečice nadzorujete na daljavo.

Delo s konvekcijsko pečico SkyLine Electrolux vam močno olajša samočistilni sistem SkyLine.

Čistila za samočistilni sistem SkyLine

Za najbolj učinkovito čiščenje vam zagotovimo tudi nova čistila, ki so bila razvita posebej za kombinirano pečico SkyLine. Gre za čistilni prašek C23, ki zagotavlja higiensko čiščenje brez madežev in fosfatov. In pa sredstvo za izpiranje in odstranjevanje vodnega kamna C25. To deluje kot raztopina dveh učinkovin v eni, s katero učinkovito dosežete čiščenje pečice in odstranjevanje vodnega kamna s parnega generatorja.

Ne spreglejte: Ob nakupu konvekcijske pečice SkyLine Electrolux vam čistila tokrat nudimo brezplačno.

Pajntar

Kako se lotiti čiščenja

Opozorila in varnostni napotki

  • Ključno je, da najprej vedno poskrbite za varnost. Pri čiščenju vedno nosite rokavice in zaščitna očala.
  • Preden začnete s čiščenje, pustite, da se omarica pečice ohladi. Nasvet: Za ohlajanje uporabite funkcijo na upravljalni plošči, ki bo pečico shladila na ustrezno temperaturo v zelo kratkem času.
  • Med čiščenjem nikdar ne odpirajte vrat pečice.
  • Bodite pozorni pri izbiri čistil. Pomembno je, da uporabljate zgolj originalna čistila blagovne znamke Electrolux Professional. Ostala čistila lahko poškodujejo pečico in tudi razveljavijo garancijo proizvajalca.

Čiščenje pečice po korakih

Prvi korak pri čiščenju je seveda ustvarjanje pogojev, v katerih boste to lahko najbolj optimalno izvedli. Tako počakajte, da se pečica popolnoma ohladi. Nato iz nje odstranite pladnje, rešetke in ostanke hrane. Pečica SkyLine naj bo pred začetkom čiščenja popolnoma prazna in očiščena večjih kosov hrane.

Kot naslednji korak v pečico dodajte okolju prijazen čistilni prašek C23 blagovne znamke Electrolux Professional, v namensko košarico na dnu pečice.

Tretji korak pri čiščenju pečice je dodajanje sredstva za izpiranje in odstranjevanje vodnega kamna C25 Electrolux Professional. Dodajte ga v predal na sprednji strani omare pečice in se prepričajte, da je predal popolnoma zaprt in zaskočen.

četrtem koraku z uporabo zaslona na dotik nastavite cikel čiščenja. Izberite ustrezen program čiščenja in čas zagona na način, da sledite navodilom na zaslonu. Prepričajte se, da so vrata pečice pravilno zaprta in nastavite cikel SkyClean, da se avtomatsko čiščenje pečice začne.

Najvišji standard v kuhinji – Cook & Chill

Za kakovostno delovno okolje poleg konvekcijske pečice SkyLine Electrolux poskrbijo tudi drugi kuhinjski aparati, ki združujejo moč vsega-v-enem, znotraj sistema Cook & Chill. Rešitve, ki vam jih na tem področju omogoča blagovna znamka Electrolux Professional, so usmerjene k transformaciji delovnega okolja in razširjanju obzorij kuhanja.

Sistem SkyLine Cook & Chill vam zagotavlja edinstveno in učinkovito integracijo večih vse-v-enem profesionalnih aparatov blagovne znamke Electrolux Professional. Tako vam denimo zagotavlja sinhronizacijo dveh naprav, ki med seboj perfektno komunicirata. To sta SkyLine PremiumS in SkyLine ChillS – gre za pečico in hladilnik oz. zamrzovalnik, ki med seboj nemoteno komunicirata in ustvarjata brezhibno izkušnjo kuhanja. Delita si isto miselnost in preprost, intuitiven vmesnik na dotik.

Pajntar

Zagotovite si kakovostno opremo profesionalne kuhinje in ustvarite visoke standarde dela.

Naj bo kuhanje užitek

Na ta način vam omogočita lažjo uskladitev delovnih nalog in avtomatizacijo kuhanja. S pomočjo vrhunskih aparatov in rešitev za profesionalne kuhinje Electrolux Professional prihranite denar in pridobite prostor. Naprave namreč nemoteno in intuitivno delujejo med seboj in so zasnovane na način, da so prikladne, enostavne za uporabo in vam zagotavljajo vrhunsko učinkovitost.

S široko paleto funkcionalnosti bodo procesi v vaši kuhinji še bolj učinoviti. Cilj je revolucionalizacija kuhinjskega procesa, ustvarjanje bolj učinkovitih in profitabilnih kuhinj ter zmanjševanje stresa v kuhinji. Poenostavljanje procesov, povezovanje naprav med sabo in ustvarjanje kuhinj, prijaznih njihovim uporabnikom.

V podjetju Pajntar smo tu za vas

Pajntar

Obrnite se na nas, če imate dodatna vprašanja glede konvekcijske pečice SkyLine Electrolux ter njenega čiščenja in vzdrževanja. Ob nakupu konvekcijske pečice SkyLine prejmete tudi vrhunska brezplačna originalna čistila blagovne znamke Electrolux Professional. Obrnite se na nas tudi glede montaže in vzdrževanja sistema Cook & Chill ali drugih profesionalnih naprav.

Zaključek

Kombinirana pečica izjemne zmogljivosti SkyLine Electrolux vam tako kot drugi aparati znotraj sistema Cook & Chill omogoča ogromno prednosti v kuhinji. S pomočjo samočistilnega sistema SkyLine vam zagotavlja enostavno čiščenje in vzdrževanje ter tako dolgotrajno učinkovitost.